Kaikki artikkelin ja näyttelyn kuvat: Liisa Valonen

Uusi taideteollinen perheyritys, Arkimuoto, sekä sen perustajapariskunnan Mari Isopahkalan ja Mika Paasosen suunnittelema Aina-korumallisto ovat esittelyssä näyttelyssä Lokal Galleriassa (Annankatu 9, 00120 Helsinki) vielä tämän viikon .

"Korut ovat saaneet aivan uskomattoman hyvää palautetta. Vaikuttaa siltä, että tällaista on kaivattu, ja olemme tehneet jotain oikein. Erilaiset ihmiset ovat kokeilleet koruja, ja jokaisen yllä koru näyttää erilaiselta – juuri kantajalleen sopivalta. Koru todellakin mukautuu kauniisti eri tilanteisiin,”
iloitsee toinen korujen suunnittelijoista, muotoilija Mari Isopahkala 

Muotoilijat ovat itse kertomassa Arkimuodon toiminnasta ja filosofiasta paikan päällä näyttelyssä 3.–14.11.2021. Näyttely on avoinna joka päivä ma–pe 12–18 ja la–su 11–16. Näyttelyssä on myös mahdollisuus sovittaa ja varata Aina-koruja.

"On palkitsevaa nähdä suunnittelemiaan koruja asiakkaiden yllä, sillä oma suunnitteluprosessi tekee koruista minulle paljon henkilökohtaisempia kuin pelkkä toteutus. Sanoma ja käyttötarkoitus ovat tärkeässä roolissa, joita peilaan varsinaista muodonantoa vasten,"
kertoo toinen korujen suunnittelijoista, kultaseppä Mika Paasonen.

Hänen mielestään on kiinnostavaa nähdä, kuinka asiakas on ottanut korun omakseen ja mahdollisesti millaisen tulkinnan hän on tehnyt korusta tai sen merkityksestä.

"Loppujen lopuksi ei ole tärkeää löytyvätkö alkuperäiset ajatukseni asiakkaiden tulkinnoista, vaan ainoastaan kantajan omilla tunnereaktioilla saadusta korusta on merkitystä,"
Paasonen sanoo.

Mallistoon kuuluu seitsemän veistoksellista hopeakorua. Aina-hopeakorujen oivallus on niiden käyttömukavuudessa. Koruja voi käytettävyytensä ja yhdisteltävyytensä ansiosta pitää nimensä mukaisesti aina.


Arkimuoto ja Aina-korumallisto ovat esittelyssä Mari Isopahkalan ja Mika Paasosen näyttelyssä Lokal Galleriassa 3.–14.11.2021. Kuva Liisa ValonenArkimuoto ja Aina-korumallisto ovat esittelyssä Mari Isopahkalan ja Mika Paasosen näyttelyssä Lokal Galleriassa. Kuva Liisa Valonen


Näyttelyssä on esillä myös valokuvaaja Liisa Valosen upeita Arkimuodolle ottamia kuvia. Aina-korujen ensimmäiseksi kantajaksi valittiin herkkä, mutta karismaattinen tanssija Laura Lahe, sillä jo jo korujen suunnitteluvaiheessa on ajateltu korujen toimivuutta ja ilmaisua kaikissa tilanteissa, niin liikkeessä kuin arjen askareissakin.  Myös kuvauspaikka on Arkimuodolle merkityksellinen. Kuvat on otettu upeassa Fiskarin ruukkikylässä, jossa myös Arkimuodon Aina-korut valmistetaan ja viimeistellään käsityönä.
Arkimuoto ja Aina-korumallisto ovat esillä Mari Isopahkalan ja Mika Paasosen näyttelyssä Lokal Galleriassa 3.–14.11.2021. Kuva Liisa Valonen


Korut kuvissa:

Jaa somessa