"Haluamme toteuttaa käsinkosketeltavia kokemuksia ihmisille, jotka arvostavat harkittuja yksityiskohtia, laatua ja toimivuutta,"

Arkimuodon muotoilijapariskunta Mari Isopahkala ja Mika Paasonen kertovat. 

 

Ensimmäisenä Arkimuoto julkaisee Aina-korumalliston, jonka oivallus on niiden käyttömukavuudessa. Korumallistossa on seitsemän hopeakorua.

“Esine on aidosti kestävä vain, kun sen jokainen vaihe on hyvin tehty,”

Arkimuodon perustaja ja taiteellinen johtaja Mari Isopahkala sanoo.

 

 

Arkimuoto kuva Liisa Valonen Aina-koru kaulakääty

Blogin kuvat: Liisa Valonen

 

Aina-hopeakoruja voi käytettävyytensä ja yhdisteltävyytensä ansiosta pitää nimensä mukaisesti aina. Mari ajatteli niitä suunnitellessaan erityisesti ihmisiä, jotka eivät yleensä käytä koruja. Korut eivät niinkään korista, vaan ennemminkin korostavat kantajaansa.  

"Korujen toteutuksessa on yhdistetty 3D-mallinnusta, vaativaa käsityötä ja teknistä materiaalin hallintaa. Perinteisiä ja moderneja tekniikoita tullaan yhdistämään valmistusprosessissa jatkossakin,"

Arkimuodon mallimestari Mika Paasonen kertoo.

Tulevaisuudessa Arkimuoto tuottaa piensarjoina valmistettuja käyttöesineitä, uniikkiesineitä ja taidetta.

Useita merkittäviä muotoilualan tunnustuksia saanut taideteollinen muotoilija Mari Isopahkala ja kultaseppä Mika Paasonen ovat työskennelleet muotoilun parissa monipuolisesti parinkymmenen vuoden ajan.

 

Arkimuoto kuva Liisa Valonen Aina-koru sormus ja rannekoru

 Blogin kuvat: Liisa Valonen

 

 Arkimuoto ja Aina-korumallisto julkistetaan 3.11.2021 Galleria Lokalissa (Annankatu 9, 00120 Helsinki). Samana päivänä avataan verkkokauppa www.arkimuoto.fi.  

Seuraa näyttelyn tapahtumia ja ilmoittaudu mukaan Arkimuodon Facebookissa.

 

Jaa somessa